Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2009

κοΡόιδΟ

δε θέλω να γκρινιάζω αλλά τελικά το κάνω μάλλον.
πρέπει όμως κάπου να το αναφέρω.
θα σκάσω αλλιώς.
κάποιος στην τελική πρέπει να μάθει την αλήθεια κάποτε και να ξυπνήσει.
τελικά είναι όλα σκατά ή εγώ έτσι τα βλέπω?
όλα μαύρα συνέχεια.
δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα να ξεκινά η μέρα σου βλέποντας τον προϊστάμενο σου να σε βλέπει με ξινισμένο ύφος και να το δείχνει έντονα σαν να σου λέει ''γιατί είσαι εδώ ρε πούστη μου''.
δεν υπάρχει χειρότερο να βάζεις κάποιους φίλους στην δουλειά και στην τελική να μην σου μιλάνε αλλά και να σε πολεμάνε.προσοχή μην προτείνεις και πάρεις φίλο ή συγγενή στην δουλειά.
δεν έχω νιώσει τόσο κορόιδο, τιποτένιος, μικρός, ξεφτίλας και μαλάκας στην ζωή μου όταν μαθαίνω ότι στην εταιρία ο πάνω όροφος βγήκε κρυφά από όλους εμάς,και έφαγε και γλέντησε στα μπουζούκια με τα λεφτά της εταιρίας. όταν οι προϊστάμενοι κερδίζουν συνέχεια μπόνους, καινούρια καρ, πληρωμένα σπίτια,γευματα και ταξίδια, τηλέφωνα και τον αέρα που αναπνέουν. κρύβουν τα κέρδη τα όποια αντί να τα μοιράσουν και στους υπόλοιπους τα τρώνε μεταξύ τους(και αυτές είναι κουβέντες δικές τους που ακούσαμε),κράτος είσαι εδώ?.πως νιώθεις όταν ξέρεις ότι για την θέση σου ο προϋπολογισμός του έργου λέει τουλάχιστον 2600€ και εσύ παίρνεις με το ζόρι το χιλιάρικο,τα οποία θα υπερκοστολογήσουν στο τέλος του έργου. πως νιώθεις όταν ζητάς 50€ για ένα βιβλίο για την δουλειά σου, για ένα σεμινάριο το όποιο δεν το εγκρίνουν, οθόνη και νέο πι-σι για να πάει γρηγορότερα η δουλειά τους,νέο άτομα που έχουμε λιώσει να τρέχουμε ενώ εκείνοι αρνούνται στο κάθε τι και αράζουν στα καφεδάκια και στην ηρεμία του γραφείου τους.
και το χειρότερο είναι πας να νιώσω όταν είμαι μπροστά στην μπάρα τους και πληρώνω για την διέλευση μου - μας ...
καληνύχτα κορόιδο

6 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Δεν θα έλεγα ότι είσαι κορόϊδο.. δυστυχώς αυτά συμβαίνουν σε τέτοιες δουλειές.. ανταγωνιστικότητα ο λόγος και κακή συνεργασία και συνενόηση..
Είναι δύσκολες δουλειές..
"κορόιδο, τιποτένιος, μικρός, ξεφτίλας και μαλάκας" έρχονται στιγμές που όλοι νιώθουμε έτσι, να σου πω όμως; Γράφτους, αγνόησέ τους και άστους στη μοίρα τους, γιατί να κάθεσαι και να χαλάς τη ζαχαρένια σου για άτομα που δεν χρειάζεται;

librarian είπε...

Γκρίνια, γκρίνια...
Την καλησπέρα μου από τις Σέρρες και μην ανησυχείς συμβαίνουν αυτά, θα συνηθίσεις και τότε δεν θα τα βλέπεις καν.
Φιλιά.

tintin είπε...

Έτσι είναι δυστυχώς σε όλες τις δουλειές μικρέ πρίγκιπα,μη στεναχωριέσαι και μη λυπάσαι,αγνόησε όλους τους μαλάκες...
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να εκμεταλευτείς την κατάσταση προς ώφελός σου. Αποκόμισε όσες περισσότερες γνώσεις μπορείς και εφοδιάσου με αυτές ώστε κάποια στιγμή να κάνεις το μεγάλο βήμα και να κάνεις κάτι δικό σου,όπου εσυ θα είσαι αφεντικό του εαυτού σου!!! ;)
Φιλάκια!!!

Gi...orgio είπε...

θα σου πω μόνο αυτό:μην περιμένεις ποτέ επιβράβευση από την εκάστοτε εργασία σου...ακόμα κ αν πεθαίνεις στη δουλειά...αυτά είναι ''πόντοι'' που θα εξαργυρωθούν από αλλού (εννοώ στον εργασιακό τομέα) κ όταν δεν θα το περιμένεις...θα ανταμειφθείς δηλαδή σε κάποια φάση, αλλά όχι από εκεί...
μου το έλεγαν, δεν το πίστευα ποτέ μέχρι πριν 1,5 χρόνο...και όμως έτσι γίνεται στη ζωή...
την καλημέρα μου ''μικρέ'' πρίγκηπα...

Ανώνυμος είπε...

Ό,τι κι αν βλέπεις να συμβαίνει (μπροστά στα μάτια σου ή πίσω απ΄την πλάτη σου), χαμογέλασε σα να μη συμβαίνει τίποτα!
Ένας μικρός πρίγκηπας άλλωστε είναι γεννημένος για πράγματα μεγάλα κι ουσιώδη! ;-)

ο ’’μικρός’’ πρίγκιπας είπε...

Hfaistiwnas - librarian - tintin - Gi...orgio - new-girl-on-the-blog
thanxxx για τα καλά σας λόγια.
σόρρυ αν χάθηκα.
θα επανέρθω σουν...
φιλιά και να προσέχετε.